Buurtcomité "Hand in Hand" Achterbrug

Geschiedenis

In 1968 namen enkele buurtbewoners het initiatief om een buurtcomité op te richten. 

In 1st instantie hebben zij de hoofden bij elkaar gestoken om voornamelijk Pater Stan Boden, zuster Maria Boden en zuster Caroline Boden die afkomstig waren van ’t Achterbrug een mooie cent te bezorgen voor de arme landen waar zij verbleven.

Ook lichtwagens bouwen behoorden tot hun bezigheid. Dit hebben ze meegedaan tot het initiatief stopte in 1975.

Later werden ook buurtfeesten gehouden, zodat ook de eigen buurtbewoners een pakje kregen van Sinterklaas.

Vandaag

De Pater of de Zusters wonen niet meer in ons buurtschap, dus deze activiteit is gestopt.

Bij het begin van een nieuw kalenderjaar is er al enkele jaren een kerstboomverbranding gehouden. Dit wordt georganiseerd bij ’t Bouwke. Het is gebruikelijk dat ieder die komt, zijn eigen drank meebrengt.

We organiseren nog jaarlijks onze buurtfeesten (in het weekend van Sinksen), om deze activiteit te kunnen organiseren, komen we half/einde april met bloempjes rond om dit te sponsoren. Met de opbrengst van de buurtfeesten worden volgende activiteiten betaald:

  • De kinderen tot 10 jaar krijgen een pakje met Sinterklaas. (mits tijdig ingeschreven)
  • De bewoners die de leeftijd van 65 hebben bereikt, krijgen jaarlijks een voedingspakket aangereikt.
  • Bij een jubileum in de buurt komen enkele bestuursleden aan de deur voor een cadeau af te geven aan de jubilarissen. Vele kleine centjes maken er een mooi bedrag van om af te geven. Dit gebeurt met een rood beursje (rood = feestelijk).
  • Bij een overlijden in de buurt vragen wij beleefd dit even te melden bij het bestuur. Er wordt dan een bloemstuk of grafstuk afgegeven aan de betreffende familie.